Un semestre ple d’activitats en el marc de la campanya #AturemRumors

El 18 d’abril va començar la campanya de la #XarxaBCNAntirumors #AturemRumors en la qual han participat desenes de persones i va arribar a ser trending tòpic a xarxes

La Campanya #AturemRumors de la #XarxaBCNAntirumors intenta, donar resposta a l’augment de discursos populistes i racistes que alimenten els rumors, reforcen els estereotips i fomenten la por i la desconfiança a les xarxes socials i entre els veïns i veïnes de Barcelona.  En aquest marc, s’han plantejat una sèrie de tallers per a millorar les estratègies emprades fins ara.

El Taller “No t’empassis els rumors. Estratègies per combatre els dicursos discriminatoris a les xarxes socials “ dinamitzat per la activista estètica Desirée Bela-Lobedde ens va donar 5 consells que hem de tenir en compte  en compte en el marc d’accions de sensibilització contra la discriminació a les xarxes socials.

Fes-li una ullada: https://www.youtube.com/watch?v=nh3P1_uMHEw

El Taller “El meu cos és un meme de batalla. Memepolítica i antirumors” a càrrec de Yos Piña Narváez, artista activista. Va ser molt potent a nivel de les relfexions teòriques i pràctiques per identificar els discursos discriminatoris i racialitzants a les xarxes socials així com proposar narratives alternatives per desmuntar-los i, amb l’ajuda dels memes, poder crear nous imaginaris.

En aquest enllaç podeu consultar el banc de memes producte dels tallers. Us animem a penjar i compartir els vostres: https://padlet.com/antirumors/memes

En el taller “Guerrilla de la comunicació: la ficció mediàtica com a forma de resistència i emancipació” a càrrec del col·lectiu Rodillo. Vam fer un recorregut per diferents estratègies comunicatives disruptives per a pensar en noves campanyes campanyes comunicatives i accions de viralització de continguts a les xarxes socials. Una d’aquestes eines, “Trollejar” portades/titulars de mitjans de comunicació discriminatoris i oferir nous relats que els desmontin.

  • : DiversCat en Acció // Xarxa Antirumors