Through the Lens of the Other\”

Mapa no disponible

Data/Hora
Date(s) - 10/06/2019 - 31/07/2019
12:00 am

Localització
Casa del Mar

Categories


“Through the Lens of the Other” és un projecte de llarga durada (2019-2020) que té per objectiu introduir i explorar noves formes d’entendre i abordar la discriminació a Europa, utilitzant el concepte d’interseccionalitat i sistema d’opressions i privilegis.
El projecte es composa de diferents trobades internacionals, en concret, una primera trobada per engegar el projecte a Alemanya (gener 2019 -Realitzada), una formació a Romania (abril 2019 -Realitzada), dos intercanvis juvenils, un a Malta (setembre 2019) i l’altre a Hongria (abril 2020), una mostra de vídeos documentals a Grècia (febrer 2020) i una trobada d’avaluació final del projecte a Turquia (setembre 2020).
A més, hi haurà una part de treball per part de cada entitat a escala local, en aquest cas a Barcelona, on es crearà un grup de treball local amb el públic objectiu del projecte i s’organitzaran diferents esdeveniments i activitats. Es farà recerca sobre la temàtica del projecte i es gravarà el vídeo documental que després es presentarà al festival d’Atenes, entre d’altres.
El projecte compta amb el suport del programa Erasmus+ (KA3 European Youth Together) de Comissió Europea.

Ens trobem en la primera fase de treball local del projecte. La idea és conformar un grup local de joves que tinguin disponibilitat i vulguin dedicar el seu temps de manera voluntària entre el 10 de juny i el 31 de juliol de 2019 aproximadament. Hi ha la possibilitat, si la persona participant en aquesta fase local ho desitja, de seguir involucrada fins al final del projecte (abril 2020) o fins quan es pugui.
Durant aquesta primera fase de treball local, es vol fer recerca i obtindre informació de primera mà sobre les desigualtats socials, col·lectius que pateixen més discriminacions de la ciutat de Barcelona, i crear iniciatives per sensibilitzar i combatre la discriminació: Quina és la situació actual a Barcelona/Catalunya? Quines són les minories, grups marginalitzats, que pateixen més opressions? Com estan rebent aquestes opressions? etc.

Es gravarà un documental amb testimonis reals i amb experts sobre la temàtica del projecte. El documental estarà dissenyat i/o protagonitzat pel mateix grup local. A més, es comptarà amb el suport de 5 persones que ja estan involucrades en el projecte i d’una persona experta en gravació de vídeos qui també farà l’edició del documental.
Entre les 8 persones participants com a part del grup local, es donarà l’oportunitat a què 4 d’elles participin en l’intercanvi juvenil sobre interseccionalitat que tindrà lloc a Malta, del 9 al 18 de setembre 2019, i on es podrà compartir i comentar la feina realitzada amb els grups locals dels altres països participants en el projecte (els quals també hauran realitzat activitats locals sobre la temàtica i la gravació d’un documental que mostrarà la realitat de la seva ciutat/regió).

Qui pot participar?
Poden participar totes les persones residents a Catalunya, d’entre 18 i 30 anys, interessades en la temàtica del projecte.

Què cal fer per participar?
1) Completar la fitxa d’inscripció (que pots trobar a la pàgina web http://www.catalunyavoluntaria.cat/oportunitats)
2) Enviar la fitxa d’inscripció a comunicacio@catalunyavoluntaria.cat
Donat el límit de places disponibles (8) recomanem enviar la fitxa el més aviat possible.
Per a més informació sobre el projecte i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a comunicacio@catalunyavoluntaria.cat (Lorena).