Exposició fotogràfica “Entre dues aigües”

Mapa no disponible

Data/Hora
Date(s) - 25/02/2020 - 05/05/2020
12:00 am

Localització
Casa Amèrica Catalunya

Categories


Acte inaugural de l’exposició Entre dues aigües, del fotògraf franco-català Miquel Dewever-Plana. La mostra aborda la complexa adaptació a la modernitat globalitzadora dels habitants de remotes aldees ameríndies de la Guaiana francesa, a l’Amèrica del Sud.

Miguel Albero, president del Patronat de la Fundació Casa Amèrica Catalunya i director de Relacions Culturals i Científiques de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID); Marta Nin, directora de Casa Amèrica Catalunya, i Miquel Dewever-Plana, autor de l’exposició, conversaran sobre la mostra. Tot seguit, hi haurà una intervenció sonora a càrrec del músic Pablo Schvarzman.

A les terres oblidades de la Guaiana, els amerindis estan en un moment decisiu de la seva història: han d’iniciar la travessa per arribar a l’altra riba i incorporar-se a l’altre món modern i desenvolupat, més per imposició que no pas per elecció. Així, Entre dues aigües és la crònica visual de la vida dels waiana de l’aldea de Taluen i els waiãpi i els teko de Camopi, un dia a dia que transita entre el respecte dels costums, el trauma de la colonització i la fascinació per Occident.

Miquel Dewever-Plana, autor d’Entre dues aigües, és un fotoperiodista franco-català que ha rebut nombroses distincions. Entre elles, el Premi Joan Alsina de Drets Humans concedit el 2012 per Casa Amèrica Catalunya arran la seva denúncia del genocidi contra el poble maia de Guatemala recollida al llibre La verdad bajo la tierra. El genocidio silenciado.

Altres guardons obtinguts per Dewever-Plana són el primer premi de World Press Photo, l’IDFA a l’International Documentary Festival of Amsterdam, el Visa d’Or al Festival Internacional de Fotoperiodisme Visa Pour l’Image i el Getty Images Grants for Editorial Photography de Nova York.