‘Connexió intercultural’ de Ràdio Trinijove

A partir del mes d’abril la Fundació Trinijove vol copsar i posar en valor la interculturalitat que conforma la ciutat de Barcelona, entenent-la sempre com un valor afegit i mai com un perill, i sempre incidint en les fases de detecció, desmuntatge i/o denúncia de discursos i casos discriminatoris, que atempten contra els drets de les persones d’origen immigrant.

Com intentarem assolir aquesta premissa? A través d’un programa de Ràdio Trinijove amb la col·laboració de la Xarxa Barcelona Antirumors, ‘Connexió intercultural’ que vol arribar als centres educatius del Districte de Sant Andreu preferentment, sensibilitzant i inculcant als més joves la importància de viure en una societat plural i intercultural en la que tots/es hi tenim cabuda, sigui quin sigui el nostre color de pell. Arribarem de forma pedagògica i atractiva als alumnes dels col·legis i instituts del territori i la ciutat mitjançant el format de la ràdio novel·la, que usarem per treballar, d’una banda, els còmics antirumors, ‘Blanca Rosita Barcelona’, editats per l’Estratègia BCN Antirumors i, d’altra banda, els ‘Relats Reals’ de La Directa i SOS Racisme, que reconstrueixen casos reals recollits pel Servei d’Atenció i Denúncia de la ciutat.

A través d’aquests materials pedagògics volem que les noves generacions siguis capaces de detectar i/o desmuntar rumors i estereotips sobre la nostra pròpia pluralitat cultural.

A més d’entrar a les aules escolars amb un missatge intercultural i sensibilitzador, des de ‘Connexió intercultural’ volem també posar l’ull en totes aquelles bones i sovint desconegudes pràctiques interculturals dels districtes i barris de la ciutat, en els que gira un gran teixit divers i intercultural, en alguns casos més emergent i en d’altres més consolidat.

‘Connexió intercultural’ de Ràdio Trinijove connectarà el primer dilluns de mes, de 10h a 11h, amb una gran quantitat de centres educatius andreuencs i barcelonins i també amb un gran i variat entramat d’entitats, col·lectius i/o particulars de la comunitat associats a la temàtica plural i intercultural.

Comencem l’1 d’abril a les 10h!. Connecta’t a la interculturalitat!

  • : Ràdio Trinijove